Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Podprogram 2019 - efekty

Utworzono dnia 16.11.2020


 

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Dobrej [nazwa OPL] z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizowała/łoProgram Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień2019 – wrzesień 2020.

  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 870 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 42.2646 ton żywności;

o 3.480 paczek żywnościowych;

o 0posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2019dla 870osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  1. edukacji finansowej -0 spotkań dla 0uczestników
    1. kulinarnych – 4 spotkania dla 44 uczestników

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Lista wydarzeń w miesiącu Maj 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.

Imieniny