Podprogram 2019 - efekty
PODPROGRAM 2019 – efekty
-
Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Dobrej [nazwa OPL] z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizowała/łoProgram Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień2019 – wrzesień 2020.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 870 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 42.2646 ton żywności;
o 3.480 paczek żywnościowych;
o 0posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019dla 870osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej -0 spotkań dla 0uczestników
-
kulinarnych – 4 spotkania dla 44 uczestników
-