Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2018 – efekty

Utworzono dnia 30.07.2019

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1. Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Dobrej z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 919 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 44,8931 ton żywności;

o 4595 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2018 dla 919 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

Ekonomiczne - ….. spotkań dla  …… uczestników

Żywieniowe - ……spotkań dla ……. uczestników

Kulinarne - 6 spotkań dla 112 uczestników

Niemarnowanie żywności - …… spotkań dla ……. uczestników

 

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Lista wydarzeń w miesiącu Kwiecień 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.

Imieniny